2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hétvégén bajnokot avatnak a magyar frizbisekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-20 07:49:39
Ebesen rendezik vasárnap az ultimate ob döntõ fordulóját. Július 20-án kiderül, hogy a debrecenieknél marad az országos bajnoknak járó frizbis trófea, vagy elhódítják azt a budapestiek.

Idén már 12. alkalommal rendeznek szabadtéri ultimate frizbi országos bajnokságot Magyarországon. A kétfordulós verseny második, döntõ fordulójának ezúttal a Debrecenhez közeli Ebes ad otthont.

Július 20-án, vasárnap a település sportpályáján mérkõznek meg hazánk frizbi csapatai, délelõtt 10 és délután 3 óra között. A rendezvényen szeretettel várják a látogatókat, a belépés ingyenes. Bõvebb információ a frizbi.hu és a freebees.hu oldalakon.

A végeredményt nem lehet borítékolni. Várhatóan a budapesti LOL és a versenyt szervezõ debreceni klub, a FreeBees között dõl majd el a gyõztesnek járó kupa sorsa. Az elmúlt években hagyományosan e két csapat mérkõzött meg az országos bajnokság döntõjében. Utoljára, 2013-ban a Debreceni Frizbi Sportegyesület játékosai örülhettek.

„Az elmúlt években nagy energiát fektettünk az utánpótlás-nevelésre. Iskolaidõben két debreceni általános iskolában tartunk rendszeres edzéseket, emellett a gyerekekkel fõvárosi edzõnapokon és nyári táborban gyakorlunk. Sokan közülük mára aktív tagjai lettek a felnõtt csapatunknak is. Elsõsorban az õ fejlesztésüket helyezzük elõtérbe az idei ob-n” – árulta el Fodor László, a Debreceni Frizbi Sportegyesület elnöke.

A frizbi hazánkban több mint két évtizede van jelen. Négy ága ismert, ezek közül egyik az ultimate. A sportág nagypályás változatában két hétfõs csapat küzd egymással egy nagyjából futballpálya nagyságú területen, céljuk a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az nyer, akinek az ellenfél védekezõjátéka ellenére ez többször sikerül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!