2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Egységesítette a kormány a fuvarozókra több szabályszegésért kiszabható bírságotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-20 12:32:45
Ha a fuvarozás több szabályát is megszegi a fuvarozó, illetve a gépkocsivezetõ, akkor az elõbbi legfeljebb 2,2 millió, míg a jármûvezetõ maximum 800 ezer forintra bírságolható – ez errõl szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Az új szabályt az augusztus 19. után elkövetett szabályszegésekre kell alkalmazni.

A 2009-ben hozott eredeti rendelet felsorolja a közúti fuvarozás során elkövethetõ szabálysértéseket, ilyen például a fuvarozási engedély hiánya, a tachográf mûködésképtelensége, a pihenõidõ be nem tartása. A rendelet melléklete a büntetési tarifákat is közli, jelezve egyben, hogy a fuvarozó cégnek, vagy pedig a jármûvezetõnek kell azt megfizetnie.

Miután elõfordul, hogy ellenõrzéskor több szabálysértésre is fény derül, rendezni kellett az ilyenkor fizetendõ összeget, amely nem azonos az egyes tételek összegével, hanem kevesebb annál. A hatályos szabály többféle szabályszegési csoportot állít fel, és azokhoz rendeli a maximális bírság-összeget.

A mostani módosítás megszünteti a különbségtételt, és a legsúlyosabban büntetendõ szabálysértésért járó bírság háromszorosát, de legfeljebb 2,2 millió, illetve 800 ezer forintot határoz meg maximális bírságként.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!