2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Szigorúan ellenõrzött ingatlanokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-21 13:57:30
Nem egyszerû a „beköltözõk” élete, ha nem tudnak beilleszkedni.

Egy közelmúltbeli egyeki történet világított rá arra, hogy valós probléma több megyénkbeli településen az elhagyott vagy eladó ingatlanok megóvása a helyben gyökértelen, lecsúszott, beilleszkedni nem képes családok beköltözésétõl.

Az üressé, és nagy valószínûséggel jó ideig eladhatatlanná vált házát – hogy ne kelljen betöréstõl félteni, folyton ellenõrizni – az egyeki önkormányzatnak ajándékozta egy házaspár; a település pedig kapott rajta, örült, hogy idejében megszerezte.

A hajdúbagosi önkormányzat idén már 6 ingatlant vásárolt meg hasonló okokból, az egyikbõl hatgyermekes család állt tovább, mindkét szülõt kereste a rendõrség…

Máshol külterületen kell tartani a beköltözõktõl. Hajdúböszörmény havi rendszerességû razziákkal „riasztotta el” a nem kívánatos ismeretleneket azzal, hogy feltárta a gyermekeik veszélyeztetettségének okait. Hadházon a kertekbe költözés már nem téma, viszont 2011 óta tartó ellenõrzésekkel, és a parlagon hagyott szõlõk, gyümölcsösök megmûvelésével parancsolt megálljt a bûncselekményeknek, s hozta vissza a termelési kedvet a város.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!