2024. február 24. Szombat, Szökőnap.
 
Április óta 1,3 milliárd euró támogatást utalt az EUForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-23 14:08:57
Címkék: Bihari hírek, euro
Az Európai Bizottság 2014. április 15-e óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követõen 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1,3 milliárd euró értékben.

A brüsszeli utalások eredményeként összesen több mint 400 milliárd forintnyi, korábban a költségvetésbõl megelõlegezett támogatást egyenlítettek ki, amivel nõtt a kormány mozgástere - közölte kedden a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkársága az MTI-vel.

A helyettes államtitkárság a 444.hu kedden publikált írására reagált, amely szerint a magyar kormány egyetlen számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta; az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkársága dátum szerint - április 16-a és július 3-a között - harminc tételt sorol fel táblázatában az uniós kifizetésekrõl hozzátéve, hogy az idei évben ezzel együtt már több mint 1,8 milliárd eurónyi támogatás érkezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!