2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A Magyar Telekom 1700 dolgozójától válik megForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-24 15:43:36
A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következõ két év során – jelentette be a társaság csütörtökön.

A munkatársak egy része az idén, másik részük a jövõ évben távozik a vállalattól – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleménybõl.

A Magyar Telekom a költségcsökkentõ intézkedéstõl versenyképességének javítását reméli a globális és hazai távközlési piacot jellemzõ erõs versenyben.

A társaság közölte azt is, hogy megállapodott az érdekképviseletekkel a következõ két évet érintõ bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekrõl.

Az érdekképviseletek ugyanakkor azt közölték, hogy nem tartják reálisnak a bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát. Álláspontjuk szerint az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát. Közleményük szerint a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag indokolta.

A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerõ-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezen felül az elbocsátásra önként jelentkezõknek további egyedi juttatásokat ad.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!