2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Több mint 600 ezren vettek már vonatjegyet automatábólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-27 12:22:10
Az elsõ érintõképernyõs szerkezeteket tavaly nyáron helyezték üzembe, és számuk folyamatosan bõvül. Az új automatáknál készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is ki lehet fizetni a jegyeket a nap 24 órájában.

Több mint 600 ezren váltottak vasúti jegyet országszerte az új, érintõképernyõs jegyértékesítõ automatákból az elmúlt egy évben. Az elsõ ilyen szerkezeteket tavaly nyáron helyezte üzembe a MÁV-Start Zrt., és számukat folyamatosan bõvíti. Legutóbb júliusban helyezett el újakat, a Keleti pályaudvaron a fõcsarnokban három, a Déli pályaudvaron négy automatát, a jegyvásárlási lehetõségek bõvítése, valamint a sorban állás csökkentése érdekében. Ezzel már országszerte 56 automata áll az utazók rendelkezésére.

A berendezésekkel gyorsan, kényelmesen lehet bármilyen menetjegyet, bérletet, valamint InterCity (IC) pót- és helyjegyet váltani, továbbá az interneten rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok. Az új automatáknál készpénzzel, bankkártyával és PayPass kártyával is ki lehet fizetni a jegyeket, a nap huszonnégy órájában.

Az automaták utastájékoztatásra is alkalmasak: az állomás - vonatinfó rendszerbõl nyert valós idejû - induló és érkezõ vonatlistája, útvonaltervezés, valamint a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírása is leolvasható a kijelzõrõl. A MÁV tájékoztatása szerint a legnagyobb forgalmuk jelenleg a Kelenföldi pályaudvari jegyautomatáknak van, a 6 automatából naponta átlagosan 800-an váltanak jegyet. A Nyugati pályaudvarra és a Kõbánya-Kispest állomásra kihelyezett készülékekbõl pedig naponta 400-an illetve 300-an vásárolnak.

A MÁV az elmúlt egy év során a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonal állomásain, illetve megállóhelyein helyezett ki jegyértékesítõ automatákat. A jövõben Budapest elõvárosában, a megyeszékhelyeken, az IC-vonatok megállási helyein és a nagyobb forgalmú vasútállomásokon tervezi további automaták beüzemelését a MÁV-Start Zrt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!