2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vihar – Ismét elérhetõk az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzéseiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-29 14:11:36
Ismét elérhetõk az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális veszélyjelzési információi – tájékoztatta a szolgálat vasárnap este az MTI-t.

Mint írták, a fõvárost érintõ zivatarok okozta villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán lévõ információk még csak részben frissülnek, de a veszélyjelzés oldal már aktuális információkat tartalmaz. A veszélyes idõjárási jelenségekrõl ismét tájékozódni lehet a veszelyjelzes.met.hu, www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/, valamint a www.met.hu/omsz/OMSZ_hirek/ oldalon.

A vasárnap délutáni villámcsapás okozta hibák elhárítását a meteorológiai szolgálat folytatja – tették hozzá.

A legfrissebb figyelmeztetés szerint dél felõl valószínûleg újabb zivatarzóna érkezik, amely fõként a középsõ országrészt érintheti. Itt elõfordulhat villámlás, jelentõs mennyiségû – akár 20-40 milliméter – csapadék hullhat, esetleg rövid ideig viharossá fokozódhat a szél, és néhol jégesõ is lehet.

Hétfõ délelõtt átmenetileg ismét kissé csendesebbre fordul az idõ, majd újra megindul a zivatarok képzõdése. Hétfõn is sokfelé lehetnek zivatarok, többfelé felhõszakadással, néhol jégesõvel és viharos széllel. Az Alföldön akár hevesebb zivatarok is lehetnek, amelyeket nagyobb méretû jég és akár 70-80 kilométer/órás erõsségû szél is kísérhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!