2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újabb csomagautomatákat állított üzembe a Magyar PostaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-02 11:08:26
Tovább bõvült a Magyar Posta Zrt. csomagautomatáinak száma: július végén 9 új automatát állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 mûködik – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Posta májusban a nemzetközi irányokat követve, a hazai logisztikai cégek közül elsõként a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban 26, csomagokat kiadó automatát állított üzembe. Ez jelentõsen megkönnyíti a csomagátvételt, hiszen 0-24 órában, sorban állás nélkül elérhetõ -írták.

Július végén Budapesten 2 új helyszínnel bõvült az átvételi lehetõség, így már 10 helyszínen üzemel csomagautomata a fõvárosban. Debrecenben, Miskolcon és Szegeden egyaránt kettõre bõvült a számuk, és ebben a fejlesztési ütemben telepítettek Egerbe, Szombathelyre, Kecskemétre és Sopronba is automatákat.

A Magyar Posta az igénybevételétõl függõen további csomagautomaták telepítését tervezi.

A közlemény szerint az e-kereskedelem bõvülésével a cég stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentõsebb szereplõje maradjon. A társaság az elmúlt idõszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvételt: igény esetén szombaton is házhoz viszi a csomagokat, illetve folyamatosan bõvíti alternatív átvevõpont hálózatát. Az ügyfelek ma már összesen több mint 2700 helyen vehetik át a csomagokat.

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve, a Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millió darab volt, ami több mint 10 százalékos emelkedést jelent a 2012-es évhez képest.

A csomagautomata kézbesítésrõl bõvebb információ az automaták hivatalos weboldalán: www.csomagautomata.hu, illetve a www.postapont.hu oldalon olvasható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!