2024. április 24. Szerda, György.
 
Eddig 21 ezer ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelõnekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-02 11:51:34
Eddig 21 ezer ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelõnek, ami mintegy 35 milliárd forintos költségvetési forrást jelent - mondta Hegmanné Nemes Sára a közrádióban. A vagyonpolitikáért felelõs államtitkár szerint ezzel körülbelül 70 milliárd forintos adósságtól szabadították meg az adósokat, akik számát 100 ezerre becsülik.

Megjelent az MKB megvásárlásával kapcsolatos kormányhatározat, mely azt fogalmazza meg, hogy a kormány elfogadja a Magyar Nemzeti Bank értékelési elveit elfogadja, miszerint az állam számára elõnyös a bank megvásárlása, és a nemzeti fejlesztési minisztert utasítja a szerzõdés megkötésére – jelentette ki Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelõs államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában.

Hozzátette: már egy elõszerzõdés megkötetett. Ennek a legfontosabb pontja az 55 millió eurós vételár. Az adásvétel pedig szeptember 30-áig zárul.

Az államtitkár megismételte korábbi kijelentését, miszerint ahhoz, hogy a magyar bankrendszerben jelentõs befolyása legyen egy-egy kormányzati, stratégiai döntésnek, legalább 30 százalékos hatáskörrel kell rendelkezni. Az, hogy az MKB megvásárlásával ez az arány 50 százalék fölé emelkedik, a kormány számára rendkívül elõnyös – szögezte le.

Beszélt arról is, hogy június 30-ig több mint 21 ezer ingatlan felajánlását fogadta a Nemzeti Eszközkezelõ (az év végi terv 25 ezer), ez mintegy 35 milliárd forintos költségvetési forrást jelent. Ezzel körülbelül 70 milliárd forintos adósságtól szabadították meg az adósokat, akik számát 100 ezerre becsülik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!