2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Találkozás hétvégéje Élesd településenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-04 08:16:21
"Így élünk mi – Élet a Sebes-Körös mentén” három napos rendezvényt szerveztek immár ötödik alkalommal a szomszédos Románia Élesd városában.

A bemutató találkozó egyik fontos programja egy konferencia volt „A folyó, ami összeköt” címmel.

Az elsõ nap augusztus elsején a Körös mentén lévõ négy település mutatkozott be azok vezetõi, polgármesterei által.

A szomszédos Romániából Bánffyhunyadot mutatta be Vasas István a helyi RMDSZ elnöke, Köröstarján községet pedig Rezik László alpolgármester.

Magyarországról is két településrõl vártak vendégeket. Békés megyébõl Gyomaendrõdöt, Hajdú-Bihar megyébõl Körösszegapátit.
Körösszegapáti községet Tarsoly Attila polgármester, míg Gyomaendrõd várost pedig Várfi András polgármester mutatta be.

A konferencia szervezõi úgy állították össze a programot, hogy mindkét térségbõl egy város és egy kis település mutatkozott be. Természetesen nem maradt ki a bemutatkozásból a rendezõ Élesd város ismertetése sem. Létai Zoltán alpolgármester ismertette a térség, fejlõdõ városának életét.

Az elõadások részletesen kitértek az ott lakó emberek életkörülményeire, eredményekre, gondokra egyaránt.

Késõbb pedig „Így élünk mi” címû kiállítást tekinthették meg az érdeklõdõk, ahol gyönyörködhettek Köröstarján település épületeirõl készült szép fotókban, Pántya Péterné száraz csuhéból és virágokból készült babáiban, Gyomaendrõd reklám képeiben, kiadványaiban. Nagy sikert arattak a finom pálinka és a házilag készített kolbász bemutatásával, melyet szívesen ízleltek meg nõk és férfiak egyaránt.

Késõbb pedig baráti beszélgetés következett, ahol a vendégek még jobban megismerhették egymást és fogyaszthatták a házigazda Kajántó Pál termelte finom élesdi borát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!