2024. április 24. Szerda, György.
 
A magyar boroké a fõszerep DebrecenbenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-06 15:10:21
Tizenhárom borvidék több mint félszáz borászatának nedûit kóstolhatjuk csütörtöktõl vasárnapig a 15. Debreceni Borkarneválon.

Kelet-Magyarország legnagyobb boros szemléje, újra elfoglalja jól bevált helyét, a csodálatosan megszépült Nagyerdei Parkerdõt. A Békás-tó partján a borok, a kézmûves ételek és sajtok élvezetét ingyenes koncertek gazdagítják, amelyeknek a Nagyerdei Szabadtéri Színpad ad otthont.

Az ezredfordulón Debrecenben, a Déri téren fél tucat borászattal induló rendezvény tizenöt év alatt több mint ötven borászatot felvonultató rangos borfesztivállá nõtte ki magát. A kulturált borfogyasztás mára nem csak egy társasági eseménnyé vált, hanem valóban színvonalas kulturális és gasztronómiai élményeket is nyújt. Így a Debreceni Borkarnevál is biztos találkozási pont a borszeretõ, az egyre inkább borértõ közönség és a borászatok között.

A legszebb magyar borok jegyében kezdõdik meg a bortúra augusztus 7-10. között a Békás-tó partján. Hazánk 22 borvidéke közül jelen lesz boraival a Tokaji-, az Egri-, a Mátrai-, a Kunsági-, az Etyek-Budai-, a Badacsonyi-, a Hajós-Bajai-, a Balaton-felvidéki-, a Balatonfüred-Csopaki-, a Szekszárdi- és Villányi borvidék. Megtiszteli a rendezvényt remek boraival két történelmi borvidék is, a Ménesi és Debrecen egykori szõlõskertje, az Érmelléki is. Innen már meglehet kóstolni a térség egyik leghíresebb fehérborát, a Bakatort. Többek között találkozhatunk a Bock Pince, Malatinszky Kúria, Bukolyi Birtok, Bolyki Pincészet, Frittmann Borászat, Tokaj Hétszõlõ, Tokaj Nobilis Szõlõbirtok, Gróf Degenfeld Szõlõbirtok, Sauska Pincészet, Szászi Pince, Hetényi Pincészet borászaival, képviselõivel.

A csütörtöktõl vasárnapig tartó talpalávalóknak a Nagyerdei Szabadtéri Színpadja szolgál otthonául – és ahogy eddig is – a programokon való részvétel ingyenes. Fellép például a Mojo WorKings, a Bordó Sárkány, a Bakator Zenekar, a Szeredás Népzenei Együttes, meghallgathatjuk a P. Box akusztikus koncertjét és zenél a Debreceni Helyõrségi Zenekar, illetve a Kerekes Band is.

A néhány napja átadott parkerdõ igazi idilli környezetet teremt a bor mellé, nemcsak romantikus hangulatát tekintve, hanem új, ingyenes szolgáltatásait nézve. A családosok részére nyújt remek kikapcsolódást hazánk egyik legkreatívabb játszótere, a Zöld Békakirály birodalma. Fiatalok és idõsek a tanösvényeket bebarangolva újrafedezhetik a Nagyerdõ állat- és növényvilágát. Fogyasszák hát élvezettel, gyönyörködjenek az illatok, zamatok változatosságában és a remek koncertekben! A jó bor cégére valóban a Debreceni Borkarnevál!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!