2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vihar – Csütörtökön is többfelé várható heves esõzésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-07 14:03:49
A várható felhõszakadás miatt tizenöt megyére és a fõvárosra ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Öt megyében és Budapesten a várható heves zivatarok miatt ugyancsak elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtök reggel eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy a várható felhõszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében, valamint Budapesten van érvényben elsõfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken ismét számítani lehet arra, hogy egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadék hullhat.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, továbbá a fõvárosra a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést.
A meteorológiai szolgálat közlése szerint a Kisalföld és az Alpokalja kivételével csütörtökön is többfelé lehet zivatar az országban. Elsõként ott, ahol délelõtt hosszabb idõre kisüt a nap. Eleinte elszórtan, majd délután délen, délkeleten, késõbb már az ország keleti felén is sok helyen várható zápor, zivatar.

A zivatarokat villámlás mellett jellemzõen továbbra is felhõszakadás kísérheti, amely során lokálisan nagy mennyiségû (általában 20-50, néhol 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Fõként az Alföldön kis valószínûséggel egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet károkozó – 80-90 kilométer/órás erõsségû – szélroham és nagyobb méretû, akár 1-2 centiméternél is nagyobb jég kísérhet.

Az elõrejelzés szerint a legmagasabb nappali hõmérséklet 23-30 Celsius-fok között valószínû, keleten lesz a melegebb. Késõ este 18-23 fok közötti hõmérséklet várható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!