2024. április 19. Péntek, Emma.
 
K&H Biztosító: kezdõdik a közúti vadbalesetek szezonjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-07 14:33:07
Augusztusban és az õszi hónapokban, fõleg az õzek és a szarvasok mozgása miatt, nõ a vadbalesetek kockázata az utakon – hívja fel a figyelmet a K&H Biztosító.

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint viszonylag ritkák a vadbalesetek, a kár viszont, különösen egy több 100 kilós állattal történõ ütközés után, jelentõs lehet.

A közlemény idézi Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: a biztosító társaság az elmúlt öt évben összesen 33 vadbalesetre több mint 15 millió forintot fizetett ki, egy vadbaleset kára átlagosan közel 460 ezer forint volt.

Hozzátette: a vadbalesetek speciálisak a felelõsség megállapítása miatt, fõként tömeges kár keletkezése esetén nem mindig egyértelmû, hogy ki fizeti az okozott kárt. Mindenesetre a casco fedezetet nyújt erre.

A biztosító közleményében felhívja az autósok figyelmét: az állatok megjelenésére utaló jelzõ tábla láttán lassabban haladjanak, hogy szükség esetén meg tudjanak állni.

A K&H Biztosító – nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti, konszolidált, nem auditált – saját tõkéje 11,5 milliárd forint volt 2014. elsõ negyedévének végén, a mérlegfõösszege 122,2 milliárd forintot ért el. A biztosítástechnikai eredménye 1,0 milliárd forint, az adózás utáni eredménye 0,8 milliárd forint volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!