2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Pótfelvételi – Kedden lejár a jelentkezési határidõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-10 15:03:00
Kedden lejár a felsõoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje.

A www.felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a pótfelvételinél csak egyetlen felsõoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhetõ meg, kizárólag elektronikus úton és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, fõiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 260, felsõoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Az ûrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetõség. Szintén eddig a határidõig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. Az e-felvételis jelentkezést az ûrlapok elmentése után legkésõbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell. Ez megtehetõ az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületrõl kinyomtatott és aláírt hitelesítõ adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A ponthatárokat elõreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dõl el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követõen a felsõoktatási intézménytõl kapják meg 2014. szeptember elsõ napjaiban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!