2023. március 24. Péntek, Gábor.
 
Vihar – A biztosítókhoz 25 ezer kárbejelentés érkezettForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-11 12:54:41
A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaságok a bejelentések után azonnal megkezdték a kárfelmérést. A biztosítók meghosszabbított ügyfélszolgálattal várják a bejelentéseket, több társaság hétvégi munkavégzés elrendelésével igyekezett gyorsítani a kárfelmérést, illetve a mielõbbi kárrendezést.

A viharok és a felhõszakadás mellett az ország több területén gyakori volt a jégesõ, és a villámcsapások is sok kárt okoztak.
Budapest, Pécs és Szeged környéke, Pest megye, Csongrád és Békés megye a leginkább érintett területek. A leggyakrabban a tetõk sérültek, de gyakori volt a fák kidõlése miatti károk, illetve nagy számban jelentettek ázásos, elöntéses, illetve villámcsapás okozta károkat is – közölte a Mabisz.

A magyar lakóingatlanok csaknem 73 százalékára kötöttek biztosítást. A Mabisz adatai szerint tavaly a lakásbiztosítási piac összesített díjbevétele – a társasház-biztosításokból származó bevételekkel együtt – 104,9 milliárd forintot tett ki. Kedvezõtlen tendencia ugyanakkor, hogy az egyéni lakásbiztosítási szerzõdések száma 93 ezerrel elmaradt a 2010. évitõl, a szerzõdések száma 2,98 millióra csökkent 2014. január 1-jére.

A lakásbiztosítások díja csökkenõ tendenciát mutat, a tavaly kötött lakásbiztosítási szerzõdések éves átlagdíja nem haladta meg a 28 300 forintot, azaz már alig több mint 2300 forintos havi díjért lehet lakásbiztosítást kötni. A csak az alapkockázatokat tartalmazó biztosítások átlagdíja ennél alacsonyabb, nem éri el a havi 2 ezer forintot – tájékoztatott a Mabisz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!