2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jó a magyar csemegekukoricaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-15 13:33:57
A Hajdúság a legnagyobb hazai termelõk között van.

A hazai zöldségtermesztés egyik legdinamikusabban fejlõdõ kultúrája a csemegekukorica, a kontinens legnagyobb termõterülete hazánkban van – áll a Syngenta közleményében.

Ma már közismert, hogy Magyarország csemegekukorica nagyhatalom, a világpiac legnagyobb szereplõi közé tartozunk, hangzott el a Syngenta Kft. szakmai rendezvényén, amelyet termelõk és feldolgozóipari szereplõk részvételével rendeztek szerdán Hajdúszoboszlón.
Vonzó kultúra

– Az elmúlt három év nagyon stabil periódus az ágazat történetében, továbbra is nagy a piaci igény a magyar csemegekukorica iránt – hangsúlyozta Pereczes János, a Syngenta nagymagvú zöldség üzletágának vezetõje. – Idén a gabonafélék és az olajos növények felvásárlási árai visszaestek, az enyhe tél és a korán beköszöntõ tavasz ösztönzést adott, hogy a termelési költségek emelkedése, valamint a felvásárlási árak csökkenése ellenére a termelõk nagyobb területen vessenek csemegekukoricát. A feldolgozók is viszonylag könnyen kötöttek szerzõdést a nagyobb területre, így a termõterület idén elérte a 37 ezer hektárt, ez 3 ezer hektárral nagyobb az elõzõ évinél. A feldolgozók erõforrásaik teljes kihasználására törekednek, sõt, néhány cég bõvítette is kapacitását. A termelõk számára így kellõen vonzó kultúra a csemegekukorica, és a késztermék is nagy biztonsággal értékesíthetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!