2022. augusztus 17. Szerda, Jácint.
 
Õsszel folytatódnak az EU-s iskolanapok a középiskolákbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-17 12:53:40
Szeptemberben folytatódnak a középiskolákban az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapok, a program célja, hogy könnyed, játékos formában ismertesse meg a diákokkal az EU mûködését és az unió nyújtotta lehetõségeket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös közleményében – amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez – kifejtették: az Európai Unió finanszírozásában megvalósuló sorozat tavasszal indult, akkor 13 helyszínen közel 7000 diák és 600 pedagógus vett részt az iskolanapokon.

Az országosan összesen 30 iskolanap jelentõs részét hátrányos helyzetû kistérségekben tartják meg. A tavaszi félévben volt rendezvény egyebek mellett a bonyhádi Petõfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban, a balassagyarmati Szondi György Szakközépiskolában, Hajdúböszörményben a Veress Ferenc Szakképzõ Iskolában és Mohácson a Kisfaludy Károly Gimnáziumban. Az õszi félévben még 17 iskola vehet részt a programban, például a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium, a kadarkúti Jálics Ernõ Általános, Szakképzõ, Alapfokú Mûvészeti és Szakiskola, a ráckevei Ady Endre Gimnázium, és az újszászi Rózsa Imre Középiskola és Kollégium.

Az iskolanapokon izgalmas játékok várják a diákokat, akik közben ismereteket szerezhetnek az EU-ról. Az eddigi iskolanapokon a diákok azokat a feladatokat kedvelték a leginkább, ahol képeket – az egyes tagállamok és tagjelöltek nevezetességeit, zászlóit – vagy pedig hangokat – nyelveket, himnuszokat – kellett felismerniük. A diákok és tanáraik elõre felkészültek a különbözõ uniós témákból, például környezetvédelembõl, gasztronómiából, földrajzból vagy a nemzetek népviseleteibõl.

Az iskolanapokon helyezést elért csapatok értékes jutalmakat kapnak. A gyõztesek budapesti osztálykirándulást nyernek, amelynek keretében felkeresik a budapesti Millenáris Parkban található uniós központot, az Európa Pontot is. A programban részt vevõ iskolák 100 ezer forintos vásárlási utalványban részesülnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!