2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Veteránok és vadiújak találkoztakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-19 19:45:19
Évrõl évre egyre többen csatlakoznak a nyíracsádi traktorok találkozójához.

Augusztus 16-án hatalmas robaj verte fel a nyírségi település utcáinak szombat délutáni csendjét. Most az egyszer azonban senki sem morgolódott a fõtér irányából hangzó zakatolás miatt, sõt inkább kíváncsian vették szemügyre a III. Traktoros találkozóra összegyûlt gépeket.

Varga János, a rendezvény megálmodójának hívására évrõl évre többen csatlakoznak a nagyszerû hangulatú, családi délutánhoz, melyre idén 23 „gazda” hozta el traktorát. A fõtéri gyülekezõ után rendõri kísérettel tettek egy tiszteletkört a falu utcáin, majd „öregurasan” gurultak ki a Csonkás szabadidõ parkba. A konvojt Varga György vezette veterán motorjával.
Gyorsulás, mustra, fõzõcske

A szabadidõ parkban családtagok, barátok várták a csapatot, ahol az erdõ széli tisztás mellett sorakoztak fel a jármûvek. A bográcsok alatt a vacsorának valóhoz fellobbant a tûz, a gyerekek élvezettel ültek fel a kisebb traktorokra és az 1500 lóerõs monstrumokra is. Az autószerelõ ötletgazda, Varga János az erre az alkalomra készíttetett pólóban a saját maga által felújított, kéthengeres, Csepel motorral felszerelt Dutrával gurult ki a rendezvényre.

Az ötéves Szász Andrisnak mindkét nagypapája kinn volt, unoka és nagyapa büszkén viselte a szintén erre az alkalomra nyomtatott pólót. A „mustra” és tapasztalatcsere után a felnõttek, no meg a gyerekek nagy örömére még gyorsulási versenyre is vállalkoztak néhányan. A rendezvényre kilátogatott dr. Nagy János polgármester is, aki köszöntötte a traktorosokat. A vidám, családias hangulatú találkozó résztvevõit az este még a szabadidõ parkban találta Nyíracsádon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!