2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Áfa-csökkentést javasolnak a tejágazatbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-25 16:46:28
Címkék: Bihari hírek, tej, áfa
Az általános forgalmi adó egy számjegyûre való, 27 százalékról 10 százalék alá csökkentését javasolta a tejágazatról tartott legutóbbi egyeztetésen is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - közölte a NAK az MTI-vel.

A két szervezet véleménye szerint a piaci anomáliák nagy részét az áfa-csalással érintett termékek forgalomba hozatala okozza. A közlemény szerint az áfa mérséklése nemcsak a csalások visszaszorítására tett jelentõs lépés lenne, a versenyképességet is javítaná a tejágazatban. Ezért a szervezetek vállalják azt is, minden rendelkezésükre álló eszközzel segítsék azt, hogy az áfa-csökkentés teljes egészében megjelenjen a termékek értékesítési áraiban.

A közlemény szerint javasolták az élelmiszerekkel foglalkozó nagykereskedelmi egységek regisztrációját is, amely elengedhetetlen a piac tisztulásához. Ennek kivitelezésében a NAK is szerepet vállal - tartalmazza a tájékoztatás.

Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezetõ igazgatója az MTI érdeklõdésére közölte: az ágazat helyzetérõl folyamatosan egyeztet a szakmaközi szervezet a földmûvelésügyi tárcával. Az ügyvezetõ megjegyezte, ezek nem nyilvánosak. Annyit azonban elmondott, hogy a megbeszéléseken az ágazat szereplõinek helyzetét rövid és hosszú távon javító intézkedésekrõl tárgyalnak. Például az ellenõrzések fokozásáról és a helyzet javítását szolgáló jogszabályi környezet megteremtésérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!