2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Külképviselet-vezetõi értekezletet tartanak a KülügyminisztériumbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-25 17:08:39
Megkezdõdött az idei külképviselet-vezetõi értekezlet hétfõ reggel a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). Navracsics Tibor tárcavezetõ köszöntõjében elmondta: a minisztérium munkájának szokásos értékelése mellett több eseményt, fejleményt is vizsgálni kell.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: az elmúlt egy évben történt események megváltoztathatják a KKM munkájának irányát.

Navracsics Tibor ezen fejlemények között említette, hogy országgyûlési választást tartottak Magyarországon, és új kormány alakult, bár erre ugyanazok a pártok kaptak mandátumot, mint korábban. Európában is választást rendeztek: megalakult az új Európai Parlament, és hamarosan új Európai Bizottság is lesz - emlékeztetett.

Ugyancsak a változások között említette, hogy a Külügyminisztériumból Külgazdasági és Külügyminisztérium lett, amely kibõvült portfólióval folytatja a munkát. Változások történtek továbbá a nemzetközi politikában is: ma már háborúról beszélünk Irakban, és már nem mondható el, hogy minden szomszédos államban béke lenne, hiszen Ukrajnában is háború van - közölte a miniszter.

Navracsics Tibor elmondta: a háromnapos misszióvezetõi értekezleten a kormány tagjai, államtitkárai, valamint a tárca vezetõ tisztségviselõi osztják meg gondolataikat, válaszolnak a kérdésekre, hogy a nagykövetek az új szellemnek megfelelõen végezhessék munkájukat.

Az értekezlet sajtónyilvános részén - hétfõ délelõtt - beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, majd Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszél a nagykövetek elõtt. A tanácskozáson csaknem minden miniszter, több államtitkár és helyettes államtitkár elõadást tart a külképviselet-vezetõknek.

Az évenként megrendezett nagyköveti értekezleten a magyar külpolitika és Magyarország nemzetközi kapcsolatainak alakulásával foglalkoznak, értékelik az elõzõ idõszakot és megtárgyalják a következõ év munkájának irányait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!