2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Szeptembertõl tovább csökken az áram áraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-26 18:02:13
Ezúttal az áram ára csökken majd, 5,7 százalékkal. És õsszel lesz még egy csökkentés: októbertõl, a fûtési szezon kezdetétõl a távhõ lesz olcsóbb, valamivel több, mint 3 százalékkal.

A rezsicsökkentés tavaly januári kezdete óta összesen már 20 százalékkal mérséklõdött az áram ára, ugyanennyivel lett kevesebb a távhõ, 26 és fél százalékkal pedig a gáz ára. Szeptember elsejével pedig tovább csökken az áram ára, 5,7 százalékkal. Októbertõl pedig a távhõért kell újabb 3,3 százalékkal kevesebbet fizetni.

A rezsicsökkentés részeként egyébként tavaly júliustól a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja is mérséklõdött 10 százalékkal.

A lakossági rezsicsökkentés után a kormány tervei szerint a következõ lépés, hogy az ipar számára is olcsóbb legyen az energia. Errõl beszélt a miniszterelnök egy májusi rendezvényen. Orbán Viktor egyébként többször is utalt arra: a cél az, hogy négy-öt éven belül Magyarországon legyen a legalacsonyabb a villamos energia ára az Európai Unióban az üzleti fogyasztók számára.

A híradó által megkérdezett energiapiaci szakértõ szerint ez kedvezõen hathat a vállalkozások versenyképességére. Kaderják Péter szerint a kormánynak azt kellene megvizsgálnia, hogy a magyar nagykereskedelmi piacon miért kerül 20-25 százalékkal többe az áram, mint Németországban vagy Csehországban. Hozzátette, az is csökkenthetné az ipari fogyasztók költségeit, ha hatékonyabban használnák fel az energiát, de szükség lenne az adminisztrációs díjak mérséklésére is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!