2024. április 24. Szerda, György.
 
Több mint egymilliárd forint reklámadót fizetett az RTLForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-03 08:25:09
A csoport összesen 1,054 milliárd, ebbõl az RTL Klub 845,7 millió forintot utalt - írja a Világgazdaság a társaság sajtóosztályától kapott tájékoztatás alapján.

Az RTL csoport összesen 1,054 milliárd forintot, ebbõl az RTL Klub (Magyar RTL Zrt.) 854,7 millió forintot fizetett ki reklámadóként – tudtuk meg a társaság sajtóosztályától. A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban azt közölte lapunkkal, hogy augusztus 20-ig összesen 1,3 milliárd forint bevétel érkezett a reklámadóból.

„A 2012-es társasági adóbevallások alapján mintegy 5800 társaság tartozik fõtevékenységi köre alapján a tervek szerinti reklámadó hatálya alá, azonban alig 3 százalékuk, összesen 169 cég rendelkezik 500 millió forintot meghaladó összegû árbevétellel. Ez utóbbi vállalkozások képviselik a vizsgált cégek közel 600 milliárd forintos árbevételének 75 százalékát, 445,8 milliárd forintot” – olvasható az Átlátszó által közzétett, Hatástanulmány a reklámadó bevezetéséhez címû dokumentumban. A gazdasági tárca által készített tanulmány 2015-ben 8-10 milliárd forint költségvetési bevételt számít az új adónemtõl.

Még az augusztus 21-i bevallási határidõ elõtt a reklámadó jogértelmezésérõl egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztériummal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nyolc másik érdekképviseleti szervezettel és szövetséggel együtt. Itt kiderült, hogy semmilyen reklámadóra vonatkozó kimutatást nem kell készítenie azoknak, akiknek reklámbevétele nem éri el az évi 500 millió forintot, illetve akik havonta 2,5 millió forint alatt rendelnek reklámot.

A szövetség szerint nem minõsül saját reklámnak, vagyis nem adóköteles, ha egy cég a köznapi életben szokásos módon – névjegyen, gépjármûvön, ingatlanon – használja nevét, védjegyét, vagy egyéb megjelölését. A reklámadó köre kiterjed minden szereplõre, amelyek napi mûsoridejük felében magyar nyelvû médiatartalmat tesznek elérhetõvé Magyarország területén, sajtóterméket adnak ki, szabadtéri reklámhordozót, reklám elhelyezésére szolgáló jármûvet, nyomtatott anyagot, ingatlant reklám céljára hasznosítanak, vagy interneten, túlnyomórészt magyar nyelven vagy magyar nyelvû internetes oldalon reklámot publikálnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!