2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tanévkezdés – Idén is folytatódik az iskolagyümölcs-programForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-03 08:46:19
Kizárólag magyar termelõktõl származó, friss gyümölcsöt biztosít az általános iskolák 1-6. osztályos tanulóinak az új tanévben is folytatódó iskolagyümölcs-program. Az egészségmegõrzõ programhoz évrõl évre több iskola és termelõ csatlakozik – közölte a program egyik beszállítója, a Matész-Fruct Kft. hétfõn az MTI-vel.

A közlemény szerint a cég a tanév elsõ szállítmányát hétfõn az Óbudai Nagy László Általános Iskolába juttatta el. Az átadáskor Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet fõigazgató fõorvosa arra hívta fel a figyelmet, hogy naponta 400 gramm zöldség vagy gyümölcs fogyasztása már nagymértékben hozzájárul az egészség megõrzéséhez, az elhízás megelõzéséhez – írták.

A 2009 óta uniós társfinanszírozású országos programban tavaly óta vehetnek részt az ötödik és hatodik osztályosok is. Csak a Matész-Fruct Kft. idén 436 iskolába, 91 ezer diáknak juttat el hetente három-négy alkalommal almát, körtét, õszibarackot, valamint cukor és tartósítószer nélküli gyümölcslevet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!