2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kamionrobajra riadnak álmukbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-05 11:03:11
Simándi Lajosék portáján hajnali fél ötkor mintha le akarna esni a házról a tetõ.

Néhány bihari településen hónapok óta nincs szükség vekkerre ahhoz, hogy el ne késsen a munkából a dolgozó, hajnali fél ötkor ugyanis hatalmas robajjal befutnak az elsõ kamionok. Onnantól kezdve pedig nincs alvás; ráadásul ez a kisebbik baj…
Elegük van belõle

A körösszakáli Gerdán Tibornak és a falu fõutcáján lakó sorstársainak végképp elegük lett abból, hogy az Ártándról Békéscsabára kavicsot szállító hatalmas jármûszerelvények üzemeltetõi az elektronikus útdíjat rajtuk igyekeznek megspórolni.

„Reggel fél öttõl este hatig-hétig mennek, mint a mérgezett egér. Nincs nyugalmunk tõlük, szinte az összes környezõ ház falai repedeznek, óriási a zaj és a levegõszennyezés. Történik mindez néhány méterre a párnámtól” – vágott bele mindjárt a közepébe a férfi, majd a szembeszomszédhoz invitált, ahol egy piktor éppen a homlokzaton keletkezett repedéseket próbálta eltüntetni. A házigazda Péter bácsinak kapóra jöttünk, így legalább kiadhatta magából a mérgét.

“Hajnali négykor megindulnak a sóderesek; ma reggel is ami itt volt, hát, az valami szörnyû” – emelte meg a hangját a hetven éves Áchim Péter Pál, és párja felindultsága az asszonyát is magával ragadta. „Ha kint mindent láttak, térjenek beljebb; megmutatom, hogy néznek ki a szobák, amiket négy éve egy vagyonért tetettünk rendbe” – mondta, s percek múltán már az utcafronti „tisztaszobában” kattogott a fotós kolléga gépe.
Macska–egér játék

A szomszédos Magyarhomorogon is megszenvedik a „kamionrallyt”.

“Hajnali fél ötkor mintha le akarna esni a házról a tetõ. A csillár elkezd zizegni, az utcafronton lévõ árok pedig folyamatosan szakad. Amikor a pilóták megneszelik, hogy kint vannak a tengelysúlyosok, akkor elmennek Szakál felé, ha meg Újiráznál ellenõriznek a sárga mellényesek, akkor irány Zsadány felé” – utalt a sajátos macska-egér játékra Simándi Lajos, aki maga is tarthatatlannak gondolja ezt a helyzetet. Már csak azért is, mert õ a hétköznapokon kerékpáron közlekedik, és nemegyszer elõfordult, hogy szinte letaszította a keskeny mûútról egy-egy böhöm nagy jármûszerelvény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!