2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
És ha leszakad a híd?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-05 11:38:29
A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

Segélykiáltással felérõ telefonhívásokat kapott az elmúlt napokban a Napló. Körösszegapátiból, Körösszakálból és Magyarhomorogról is jelezték az ott élõk, hogy az e-útdíj bevezetése óta például az Ártándról Békéscsabára kavicsot szállító jármûszerelvények a 42-es és a 47-es fõutakat elkerülve, a hálószobájuk ablakától néhány méterre dübörögnek el.

Repednek a falak, értéktelenednek az ingatlanok, bosszúsak a tulajdonosok. Az ok prózai: a fuvarozók ilyen módon spórolják meg a fõútvonalakon fizetendõ útdíjat, csakhogy (mint megtudtuk) a mutatvány nem veszélytelen. A környék alsóbbrendû útjain több 12, illetve 20 tonna teherbírású híd található, amelyeken úgy száguldanak át a rakottan 40 tonnás jármûszerelvények, mint a szél.

Szabó Tamás, a megyei közlekedési felügyelet igazgatója elmondta, hogy a kamionok nem használhatnák ezeket az útvonalakat, ezért kollégái a rendõrséggel közös akciók keretében igyekeznek kiszûrni a renitenseket.

Samók Gyula körösszakáli polgármester úgy fogalmazott, hogy húsz éve áll a hátrányos helyzetû település élén és azóta küszködnek ezzel a problémával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!