2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Bicskával fenyegetõzött a hajléktalan párForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-07 13:26:47
Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a hajléktalan pár ellen, akik az utcán megpróbálták elrabolni egy nõtõl a nála lévõ szatyrokat.

A sértett és élettársa március 7-én kora délután az egyik debreceni hajléktalanszállóra tartottak, hogy beteg rokonukat meglátogassák, neki gyümölcsöt és csokoládét vigyenek. A sértett nõ mindkét kezében egy-egy nejlontáska volt, benne kisebb használati tárgyakkal és élelmiszerekkel.

A szállóhoz közeledve összetalálkoztak a velük szemben sétáló hajléktalan párral. Amikor egymás mellé értek, az ittas állapotban lévõhajléktalan nõ rángatni kezdte a sértettnél lévõ egyik, majd másik táskát is. Közben belemarkolt a sértett hajába, azt cibálni kezdte, amitõl a nõ a földre esett. Áldozata élettársa el akarta tolni a vádlottat a párja közelébõl, vele a nõ dulakodni kezdett, miközben az arcán több ízben megkarmolta. A másik vádlott mindezt látva kezébe vett egy 6,5 cm pengehosszúságú, nyitott állapotú bicskát, amelyet derékmagasságban maga mellett tartva a sértettek felé indult. Odaérve a férfival kezdett dulakodni, aki azonban ellökte magától és az idõközben a földrõl felálló és segítségért kiabáló párjával együtt elszaladtak és bemenekültek egy lépcsõházba. Késõbb bementek a hajléktalanszálló területére, de a két vádlott követte õket és a kerítésnél megállva tovább szitkozódtak. A szálló biztonsági õre sietett a sértettek segítségére és õ értesítette a rendõrséget.

Rablás bûntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bûntette miatt a járási ügyészség vádiratában az elõzetes letartóztatásban lévõ nõre, valamint a többszörös visszaesõnek minõsülõ férfira is végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta portálunkat Jónáné dr. Pocsai Edit megyei fõügyész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!