2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Devizahitelek – Kormányszóvivõ: A kormány elfogadta az elszámolási törvényjavaslatotForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-12 11:29:34
A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot – közölte az MTI-vel a kormányszóvivõ. Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyûlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal – olvasható Kurucz Éva közleményében.

Tudatta azt is, hogy a törvényjavaslat részleteirõl a Fidesz-KDNP szerdán kezdõdõ tapolcai frakcióülését követõen adnak tájékoztatást, még ezen a héten.

A törvény meghatározza majd az elszámolás elveit és azt, hogy a családok milyen formában kapják vissza a tisztességtelenül elvett összegeket. Az átlagos törlesztõ részletek akár 25 százalékkal is csökkenhetnek – fûzte hozzá.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: a törvényhozás feladata egy olyan törvény megalkotása, amely rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, azt hogyan kell számukra folyósítani, és a késõbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel.

“Fontosnak tartom, hogy az eredeti kamatszintre történõ visszatérés lehetõségét is vizsgáljuk. Döntenünk kell arról is, hogy bevezetünk-e egy kamatemelési moratóriumot arra az idõre, amíg kidolgozzuk a fair bank- és hitelrendszer szabályait” – fejtette ki a frakcióvezetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!