2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Diákhitel: hétfõn lejár az elsõ õszi igénylési határidõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-15 08:05:32
Hétfõig adhatja le diákhitel igénylését az, aki október 15-ig kölcsönhöz szeretne jutni.

Az 5,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevõk számára a változatlanul kedvezõ, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2 is elérhetõ – közölte a Diákhitel Központ az MTI-vel.

Aki hétfõig leadja kérelmét, október 15-én már hozzájut a kért összeghez. Azon hallgatók számára, akik a határidõt követõen intézik ügyeiket, leghamarabb november közepén tudják utalni a megigényelt összeget.

A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevõ, képzési formától függetlenül havi 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer vagy 50 ezer forint igényelhetõ, amelyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók. Az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehetõ maximuma a hallgató önköltségi díja, amely összeg közvetlenül a felsõoktatási intézményhez érkezik.

Az igénylést legegyszerûbb a felsõoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületeirõl (ETR/Neptun) elindítani – tanácsolja a központ.

A hiteligénylési adatlapot helyben, a felsõoktatási intézmények hiteligénylési pontjain kell leadni. Változatlanul lehetséges a diákhitel internetes ügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten keresztül igényelni a hallgatói hitelt, az így elkészült adatlapot kinyomtatva a felsõoktatási intézményben vagy a Diákhitel Központtal együttmûködõ pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban lehet leadni.

Minden fontos információ, tudnivaló megtalálható a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu portálon. Szeptember 20-ig a Társaság KÖKI Terminálon megtalálható ügyfélszolgálata is várja az érdeklõdõket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!