2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sok múlik a garázsonForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-21 09:44:55
Legtöbben nem is gondolnák, hogy a garázs milyen hatással lehet a lakástulajdonos életére. Akik ismerik a feng shui szabályait, azok persze nem csodálkoznak ezen.

Nagyon sok olyan lakás van, ahol a garázsajtó az utcafronton található. S bár ez az elrendezés praktikusnak tûnik, feng shui szempontjából  nagyon megnöveli a garázs, az autó jelentõségét. Sok esetben a garázsajtó még kijebb is van, és nagyobb is, mint a bejárati kapu, vagy ajtó. Ilyen lakásoknál a tulajdonos észre sem veszi, de az autó lassan fontosabb lesz az embereknél. Akik ilyen házakban élnek, állandóan feszültek. Úgy érzik, alig tudják követni az eseményeket, sokat vannak úton, arról panaszkodnak, hogy szinte már az autójukban élnek. Ha a garázs túl nagy jelentõséget kap, akkor felborítja otthonunk nyugalmát, mert állandó mozgásra készteti a lakókat. Ahhoz, hogy házunk a nyugalom, feltöltõdés területe legyen, ügyelni kell a garázs megfelelõ elhelyezésére.

 

A garázs legjobb helye a háztól távol, hátul vagy oldalt van. Amennyiben a garázs a ház része, igyekezzünk minél jobban elrejteni az ajtaját. Ha a fõbejárat hátrébb található, mint a garázs ajtaja, akkor próbáljuk meg a bejárati ajtót hangsúlyozni. Lámpával, virágokkal, bármivel, ami odairányítja a figyelmet, és kellemes hatást tesz. A garázs ajtó hangsúlyosságát leplezhetjük sövénnyel, illetve olyan festékkel, amitõl beleolvad a környezetbe. Rakjunk rendet a garázsban!

 

Ha a garázsból belsõ ajtó vezet a házba, azt tegyük ugyanolyan hangsúlyossá, mint a fõbejáratot. Mindegy milyen helyiségbe lépünk: mosókonyhába, mûhelybe, vagy szerszámoskamrába, ezeket is tegyük barátságossá, rendezetté.

 

(Sorozatunkat folytatjuk. Kattintson ide holnap is!)

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!