2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Magyar jármûfejlesztés a berlini nemzetközi vasúti kiállításonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-24 09:46:16
Magyar jármûfejlesztést mutat be a MÁV Csoport a kedden kezdõdõ InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon: a vasúttársaság a MÁV-Start saját fejlesztésû és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be Berlinben, a legjelentõsebb vasútszakmai összejövetelen.

A kedden kezdõdõ InnoTrans nemzetközi vasútijármû és közlekedéstechnikai kiállításon a hazai vasúti szektort képviselõ vállalatok mellett a MÁV Csoport is részt vesz kiállítóként. A vasúttársaság a MÁV-START saját fejlesztésû és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be a Berlinben, szeptember 23-26-ig zajló, legnagyobb és legjelentõsebb vasútszakmai összejövetelen, amely a következõ évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányait, csúcstechnikáját vonultatja fel.

Az 1996. óta kétévente, Berlinben megrendezett InnoTrans nemzetközi vasútijármû- és közlekedéstechnikai kiállításon a MÁV Csoport saját fejlesztésû és gyártású termékkel jelenik meg. A kedden kezdõdõ vásáron kiállítják a MÁV-START Szolnokon gyártott IC+ személykocsiját. Így mód nyílik arra, hogy az újjáéledõ magyar vasúti jármûgyártás korszerû termékét a külföldi vasútvállalatok, világpiaci szereplõk szakemberei és az érdeklõdõ nagyközönség is kívül-belül megnézze. A vasút európai reneszánsza, a prognosztizálható nyugat- és kelet-európai piaci trendek miatt fontos a MÁV Csoport számára, hogy saját gyártmányával tud megjelenni a rangos szakkiállításon.

Amellett, hogy a hazai vasúti szektor és a MÁV szakemberei az expón tapasztalatot gyûjtenek a következõ évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányairól, csúcstechnikájáról, mód nyílik a személyes találkozókra is. A napokban a MÁV delegációja is több tárgyalást folytat jelentõs piaci szereplõkkel.

Az InnoTrans kiállításhoz idõzítve tartja meg ma berlini üléseit a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és a CER (Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége). Ezeken vezetõi bizottsági tagként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is részt vesz. Mindemellett a MÁV felsõ vezetõi meghívást kaptak a Német Vasútipari Szövetség (VDB), továbbá a Deutsche Bahn (DB) és a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium hétfõ esti közös rendezvényére is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!