2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Amerikai ügyvivõ: a nagykövetség tájékoztatta Obamát a magyar civil társadalom helyzetérõlForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-09-29 09:15:45
Címkék: Bihari hírek, usa
A budapesti amerikai nagykövetség látta el információval a washingtoni kormányzatot a civil társadalom magyarországi helyzetérõl - mondta André Goodfriend, az amerikai külképviselet ideiglenes ügyvivõje csütörtökön az ATV Egyenes beszéd címû mûsorában.

Kijelentette: a diplomácia célja az, hogy megértsék a helyzetet, amely az adott országban jellemzõ, az az információ pedig, amelyet továbbítanak, megbízható, pontos és naprakész. A nagykövetség tisztában van a jelenlegi magyarországi helyzettel, és igyekeznek konzultálni a kormánnyal, a civilekkel és a politikai pártok vezetõivel is, hogy teljes képet nyerhessenek az országról - magyarázta.

Az ügyvivõ hangsúlyozta: a civil társadalommal kapcsolatos aggodalmaikat barátként, szövetségesként fogalmazták meg, két barát közti párbeszédrõl van szó, szeretném elkerülni a bírálat vagy a kritika szót.

André Goodfriend arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok célja a civil társadalom megerõsítése szerte a világon. Az ezzel kapcsolatos aggodalmaik kinyilvánításával pedig nemcsak a kormányhoz, hanem az emberekhez is szólnak, hiszen õk döntenek a kormány jövõjérõl és a saját jövõjükrõl is - mondta a diplomata.

Elõzõleg Barack Obama amerikai elnök a civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésû szervezet New York-i éves tanácskozásán, amelyen mások mellett Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán a kormány honlapján közzétett közleményében azt írta: az Amerikai Egyesült Államok elnökének a magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincs ténybeli alapja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!