2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Mobilparkolás – Folyamatosan nõ a mobilfizetéssel parkolók számaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-02 12:45:00
A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak – közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint folyamatosan nõ a rendszeren keresztül megvalósuló közterületi mobilparkolások száma és egyre több felhasználó egyenlíti ki mobilfizetéssel a közterületi parkolási díját.

A mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 1,615 milliárd forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 1,154 milliárd forintot tett ki a július-szeptemberi idõszakban.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben kifejtette, hogy a következõ hónapokban a rendszert a már meglévõ közterületi parkolókon túl, igény szerint tisztán piaci alapon mûködõ területekre is ki kívánják terjeszteni.

Hozzátette, hogy innovatív kiegészítésekkel tovább fejlesztik azt a mobilapplikációt, amelyen keresztül a közterületi parkolás igénybe vehetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!