2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Európai uniós ismereteiket mérhetik össze középiskolásokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-02 13:52:17
Középiskolás diákok jelentkezését várják a 4 for Europe címû versenyre, amelyen négy fõs csapatokban adhatnak számot az európai unióval kapcsolatos ismereteikrõl a tanulók.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szervezésében megvalósuló megmérettetésre olyan négyfõs csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csoportok regisztrációját október 6-án délig fogadják a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon.

Minden iskolából tetszõleges számú csapat nevezhet, amelyek az elsõ fordulóban az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból kapnak válogatás kérdéssort, ezeket a verseny honlapján oldhatják meg a csapatok.

Az elsõ forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntõkbe, amelyeket várhatóan november 3. és november 15. között rendeznek meg az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

Az országos döntõbe az elõzõ fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

A vetélkedõ elsõ helyezett csapata a 2014-2015-ös tanév tavaszi félévében, márciusban egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA program keretein belül. A verseny 2-4. helyezettjei pedig Európa 2015-ös kulturális fõvárosába, Plzenbe és Prágába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!