2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Kilencezer esetben még mindig életveszélyrõl van szóForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-03 12:37:48
Idén senki nem vesztette életét szén-monoxid-mérgezés következtében Budapesten, a Fõvárosi Kéményseprõipari (FÕKÉTÜSZ) Kft. és a lakosság együttmûködésének köszönhetõen - jelentette ki a társaság igazgatója szerdán Budapesten.

Kovács Balázs a fûtési szezon megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón közölte: az egyre javuló kapcsolatot jelzi, hogy az idén a lakások 91 százalékában tudták ellenõrizni a kéményeket, míg ez az arány 2010-ben csak 75 százalékos volt.  Hozzátette, hogy 4 éve még 35 ezer életveszélyes kéményt találtak, az idén pedig csak 9 ezret.

A cégvezetõ úgy vélekedett: az ellenõrzések hatékonyságát javította a szabályozás változása. Ugyanis immár pótdíjat kell fizetniük azoknak, akikhez nem jut be a kéményseprõ és nem tudja ellenõrizni a kéményeket. Újdonság az is, hogy online felületen lehet kérni SMS-, illetve e-mail értesítést a kéményseprõk látogatásának idõpontjáról, és ezzel a lehetõséggel egyre többen élnek.

Arról is szólt, hogy a kerületi önkormányzatokkal együttmûködve már 1500 szén-monoxid-jelzõ készüléket juttattak el pályázat alapján szociálisan rászoruló családokhoz.

A kéményseprõk pedig, akik már inkább technikusi feladatokat látnak el, a legmodernebb mûszerekkel vizsgálják a fûtõ-melegítõ berendezéseket, illetve az azokhoz kapcsolódó kéményeket - mondta Kovács Balázs.

Bagdy Gábor fõpolgármester-helyettes a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy Budapesten 700 ezer háztartás összesen mintegy egymillió kéményt használ. A kémények megfelelõ mûködése pedig rendkívül fontos az élet- és a vagyonvédelem szempontjából.

Hozzátette, ezért örvendetes, hogy a 2010-es 150 ezerrõl 48 ezerre, vagyis egyharmadára csökkent azoknak a lakásoknak a száma, ahová nem jutottak be a kéményseprõk, ugyanis ezzel is csökkent a balesetek elõfordulásának kockázata.

Úgy vélekedett, a lakosság és a szolgáltatást végzõ cég együttmûködésének javulása annak is köszönhetõ, hogy a rezsicsökkentés nyomán a kéményseprés díja a felére csökkent a fõvárosban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!