2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Az OBI-nak mindenre van LED megoldásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-05 08:43:03
A hagyományos fényforrások rendkívül sok energiát fogyasztanak, ezért az Európai Unióban már jogszabály is korlátozza a gyártásukat és az EU-ba történõ behozatalukat. Mivel hamarosan teljesen eltûnnek a piacról, már most érdemes váltani.

Alapvetõen három energiatakarékos alternatíva áll rendelkezésünkre - az eco-halogének, kompakt fénycsövek és LED-ek között megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást. Az OBI kínálatában most elõtérben: a LED-ek.

Mik a LED-technológia elõnyei? Miért múlják felül hosszú távon a hagyományos izzókat?

·         a LED fényforrások akár 80-90%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, így biztosítva az energiatakarékos mûködést

·         az élettartamuk igen hosszú, emiatt ritkán kell cserélni õket

·         több fényt produkálnak kevesebb watt felhasználás mellett, mint a hagyományos égõk

·         teljes fényerõt képesek leadni közvetlenül felkapcsolás után, nincs bemelegedési idejük

·         nem vibrálnak, így nem bántják a szemünket

·         képesek saját maguk színeket kibocsátani, vagyis nem kell külsõ színezést alkalmazni

·         szükség szerint erõs, éles vagy lágy fényt is tudnak szolgáltatni

·         magas az ütésállóságuk

·         nem tartalmaznak higanyt

·         nem utolsó sorban pedig végtelen színválasztékban elérhetõek, így olyan variációt választunk, ami nekünk tetszik



Az OBI legújabb - október 2. és 15. között érvényes - akciós kiadványában nagyszerû áron találhatunk LED fényforrásokat spot, kisgömb, gyertya, körte, csepp és R63 spot formákban. Az OBI online kiadványa a www.obi.hu oldalon található meg.

A LED technológián belül az egyik különleges felhasználási lehetõség a LED szalag, melyben a fénykibocsátó SMD LED-ek nem csoportba rendezve helyezkednek el, hanem sorban. A LED szalagot leggyakrabban beltéri rejtett- vagy háttérvilágításként használják, hogy nagyszerû hangulatot varázsoljanak az adott helyiségbe.  Természetesen az OBI kínálatában is megtalálhatók a beltéri LED szalagok, melyeket melegfehér, hidegfehér  vagy színváltós LED-del vásárolhatunk meg.




Hogyan hozzunk ki a LED-ekbõl még ennél is többet?


Az OBI kreatív barkácstippekkel is segíti a barkácsolás szerelmeseit. A www.obi.hu weboldalon található barkácstippek segítségével trendi és egyben praktikus tárgyakkal tehetjük különlegessé lakásunkat.



Gyorsan elkészíthetõ és egyben szobánk fénypontja lehet például egy LED fénycsõbõl készített asztali lámpa, mely igazán különleges hangulatot kelt. Pár lépésben elkészíthetõ, és mindössze néhány tartozék szükséges az összeállításához. Bárhova helyezhetjük, ahova szeretnénk, hiszen relatíve kis súlya és praktikus fémlábazata miatt egy-két horoggal akár a falra is rögzíthetjük.

Az elkészítésének pontos lépéseit és a szükséges tartozékok listáját az alábbi linken tekinthetjük meg: http://www.obi.hu/hu/knowHow/kreativ_barkacs/dekoralas_csinositgatas/csolampa/index.html

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!