2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A kukoricatörés hagyományát ünnepeltékForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-06 09:14:07
Remek idõ kerekedett a III. Nádudvari Kukorica Fesztiválra, október 4-én. Volt is miért sütnie oly nagyon, hiszen a sokaságnak nagy jó kedve „vagyon”.

Ropták a színpadon a néptáncosok, daloltak az énekesek, zenéltek a muzsikusok, s mindezt köszönve tapsolta publikum a nézõtéren a szombat délutáni vigasságon. Az érdeklõdõk ezek mellett slambucot és fõtt kukoricát is kóstolhattak.

A Hajdú-Bihar megyei amatõr hagyományõrzõ csoportok elõadásait a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a nádudvari Ady Endre Mûvelõdési Központ és Városi Könyvtár verbuválta egybe. Elõbbi területi képviselõje, a nádudvari Apagyi Györgyné köszöntötte a vendégeket, majd Beke Imre a házigazda város polgármestere vélte úgy, hogy a jelenlévõkbõl bizonnyal egy ütõképes kukoricatörõ csapat jöhetne össze, merthogy ennek van itt az ideje, s a rendezvény is ezt a hagyományt õrzendõ jött létre.

Bodó Sándor megyei közgyûlési elnök a települések összefogásának fontosságát hangsúlyozta, amely itt is szépen megmutatkozott, hiszen a helyieken kívül érkeztek fellépõk – többek között – Kabáról, Tetétlenrõl, Földesrõl, Balmazújvárosról, sõt Újlétáról is.

A korábbi évekhez hasonlóan tiszteletét tette, s köszöntõt mondott Széchenyi Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének elnöke is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!