2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Magyar innováció: mobiltárca ThaiföldönForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-08 10:53:37
Kész Thaiföld elsõ többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája a Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttmûködésében. A szolgáltatás több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetõséget, s abban is úttörõ, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetõvé, így nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

Szeptember végétõl a Cellum által fejlesztett új, biztonságos és felhasználóbarát alkalmazással számos szolgáltatásért az eddiginél jóval kényelmesebben fizethetnek az okostelefonnal rendelkezõ thai felhasználók. A DTAC elektronikus fizetésre specializálódott leányvállalata, a Paysbuy nevét is viselõ Mobile Credit Card applikációval Visa vagy MasterCard kártyájuk regisztrációja után nemcsak DTAC-es telefonszámlájukat, hanem víz- és villanyszámlájukat is mobiljukon rendezhetik a felhasználók. A számlákra nyomtatott QR- vagy vonalkód beszkennelésével az összeg azonnal kifizethetõ.

Az alkalmazás segítségével a kártyás mobilegyenlegek, az országban kapható több mint 20 féle feltöltõkártya, valamint a Skype, a Google Play és az iTunes egyenlegek is feltölthetõk. A számlafizetés és egyenlegfeltöltés mellett már induláskor közel 30 kereskedõnél, köztük az ország egyik legnagyobb mozihálózatában, a közeljövõben pedig további több ezer elektronikus kereskedelmi áruházban és létesítményében lehet fizetni a Cellum alkalmazásával.

Thaiföld közel 70 milliós piac. 100 lakosra ugyan csupán 30 internetkapcsolat, de közel 150 mobil elõfizetés jut, ráadásul minden második mobilozó okostelefont használ. Õk mostantól mobil bankkártyaként is használhatják a telefonjukat. Már ma 20 millió háztartás fizetheti így a közmûszámláit és fizethet több tucat kereskedõnél, de az ügyfelek késõbb több ezer helyen használhatják, vagy repülõjegyet is foglalhatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!