2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Mindenkinek jár: így juthat az olcsóbb tûzelõhözForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-09 08:45:43
Az eddigi felmérések szerint a mostani árcsökkentés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forintos megtakarítást hoz majd a fûtési szezonban.

Az agrártárca is csatlakozik a rezsicsökkentéshez: azokon az embereken próbálnak segíteni, aki fával fûtik otthonukat. Ez a program nem azonos a szociális tûzifaprogrammal, hiszen itt a szakminisztériumhoz tartozó állami erdõgazdaságok árusítanak a piaci árnál 10 százalékkal olcsóbban mintegy 170 ezer köbméternyi tûzifát.

Az eddigi felmérések szerint a mostani árcsökkentés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forintos megtakarítást hoz majd a fûtési szezonban. Egy család maximum 10 köbméter, vagyis körülbelül 100 mázsányi fát vehet.

Bitay Márton, a Földmûvelésügyi Minisztérium állami földekért felelõs államtitkára a Ma reggelben elmondta, hogy bárki igénybe veheti az árcsökkentett tûzifát, hiszen ez a rezsicsökkentés része. Aki szeretne fát vásárolni, annak el kell mennie az állami erdõgazdaságok fatelepeinek egyikébe, be kell jelentkeznie, és megrendelni a tûzifát. Mind a 22 állami erdõgazdaság részt vesz a pénteken megkezdõdött tûzifa-értékesítési akcióban.

Az állami erdõgazdaságok 170 ezer köbméter lakossági tûzifa készlet erejéig alkalmazzák elsõ körben a 10 százalékos rezsicsökkentést, a keret késõbb akár bõvíthetõ is. Ez a mennyiség nagyjából 20 ezer család, átlagosan számolva 60 ezer személynek nyújt olcsóbb fûtési lehetõséget.

Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelõanyag, amit az erdõgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. A tûzifát sarangolt állapotban, azaz egységes méteres, erdei köbméterben mért állapotban szállítják.

Egy család egy fûtési szezon alatt 20-30 ezer forintot takaríthat meg az olcsóbb tûzifával.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!