2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Van, ahol még izgulnak a jelöltekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-10-15 16:44:39
Akadnak olyan helyek, ahol még nincs vége a választásnak, tovább izgulhatnak a jelöltek. Hét településen például döntetlennel ért véget a polgármester-választás, emiatt valószínûleg meg kell ismételni a szavazást. De van három nagyobb város is, ahol kevesebb, mint 100 szavazat a különbség az elsõ és a második helyezett között. Itt újraszámolás jöhet.

A megyei jogú városok közül Salgótarjánban volt a legszorosabb az eredmény az elsõ és a második helyezett polgármester-jelölt között. Dóra Ottó, a baloldali összefogás jelöltje összesen 50 szavazattal elõzte meg a Fidesz-KDNP-s Székyné Sztrémi Melindát. A szavazólapok között azonban ennél jóval több, 257 volt az érvénytelen.

Kósa Lajos, a Fidesz országos kampányfõnöke az M1 reggeli mûsorában hétfõn azt mondta: a két jelölt között annyira kicsi a különbség, hogy várhatóan fellebbeznek a polgármester-választás eredménye ellen. Elképzelhetõ, hogy ott kérni kell a szavazatok újraszámlálását. Ilyenkor biztos, ami biztos, meg kell gyõzõdni arról, hogy az emberek pontosan hogyan döntöttek - fogalmazott.

A fellebbezést három napon belül lehet benyújtani a megyei választási bizottsághoz. Abban azonban pontosan meg kell jelölni azt a törvénysértést, amelyre hivatkozva az újraszámolást kérik. A szoros eredmény önmagában nem elég indok.

A salgótarjánihoz hasonló a helyzet a Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban, ahol Dombi Imréné, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 52 szavazattal kapott többet, mint a függetlenként induló Tóth Lajos. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon pedig 66 szavazat a különbség az elsõ helyezett jobbikos Janiczak Dávid és a második helyezett Fidesz-KDNP-s Fürjes Pál között.

Várhatóan újraszámolást kérnek majd azon a hét településen is, ahol szavazategyenlõség miatt nem sikerült polgármestert választani. Ezeken a helyeken - ha nem változik az eredmény - idõközi polgármester választást kell tartani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!