2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Dohánnyal bélelt tehergépjármûre bukkantak a pénzügyõrökForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-20 19:06:19
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei 172 kilogramm vágott dohányra bukkantak egy tehergépjármûben a 4-es számú fõúton. A mintegy 2,2 millió forint értékû dohányt és a szállításához használt gépjármûvet lefoglalták és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – adta hírül a hatóság közleményében.

A pénzügyõrök a fõút Téglást elkerülõ szakaszán állítottak meg, majd vizsgáltak át egy magyar férfi vezette tehergépkocsit, amelyben még egy hölgy utas tartózkodott. A teherautó átvizsgálásakor a raktérben lévõ 6 darab fóliával körbetekert, nevekkel és címekkel felcímkézett utazótáskából és bõröndbõl fél kilogrammos kiszerelésekben, nejlonzacskóba csomagolva, finomra vágott fogyasztási dohány került elõ.



Az utastérben az ülések alatt további zacskókba csomagolt dohány volt elrejtve. A teljes átvizsgálást követõen a gépjármûbõl és a táskákból 343 csomagban összesen 172 kilogramm vágott dohány került elõ. A jármûvezetõ nyilatkozatában elmondta, hogy a dohányt Nyíregyháza mellett egy kis településen, egy családi háznál vásárolta egy általa ismeretlen személytõl.

A pénzügyõrök az elõkerült 172 kilogramm – megközelítõleg 2,2 millió forint értékû – fogyasztási dohányt valamint a szállítására használt tehergépjármûvet lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetõfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – olvasható a

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!