2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Érpatak: mégsem lesz új választás!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-27 08:39:47
A Debreceni Ítélõtábla a polgármester alkotmánybírósági panaszára megváltoztatta ítéletét.

Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy meg kell ismételni a polgármester- és képviselõ-választást Érpatakon, miután a Debreceni Ítélõtábla elutasította a területi választási bizottságnak (tvb) az október 12-ei választási eredményének megsemmisítését és a voksolás megismétlését megállapító határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet – közölte honlapján a táblabíróság.

Aztán szombaton kiderült, hogy mégsem lesz új választás Érpatakon – tudatta az Érpataki Modell Facebook oldala.

A Debreceni Ítélõtábla Orosz Mihály Zoltán polgármester alkotmánybírósági panaszára megváltoztatta ítéletét, ugyanis: „Abban az esetben, ha a jogalkalmazó választási szerv hozott határozatában téves tájékoztatást nyújt a határozata ellen igénybe vehetõ jogorvoslatról, annak benyújtásáról, az elbírálására hatáskörrel bíró szervrõl, az abból fakadó késedelem nem értékelhetõ a kérelmezõ hátrányára, azáltal a jogorvoslathoz fûzõdõ törvényen alapuló joga nem sérülhet.

BejegyzésÉrpataki Modell által

Az Érpatak településen mindkét szavazókörben az eseménytelen szavazás tényét a közokiratoknak minõsülõ szavazóköri jegyzõkönyvek igazolják. A fellebbezéshez csatolt tanúnyilatkozatok annak cáfolatára nem alkalmasak.

Az október 12-én megtartott polgármester-választást a települést az elmúlt négy évben is vezetõ Orosz Mihály nyerte, 104 vokssal megelõzve a második Simon Attilánét, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!