2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Önkormányzat 2014 – A sajtótermékek máig számolhatnak be az ÁSZ-nak a hirdetéseikrõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 08:25:33
Hétfõn 16 órakor lejár a határideje annak, hogy a sajtótermékek kiadói megküldjék az önkormányzati és nemzetiségi választás kampányában közzétett politikai hirdetésekrõl szóló beszámolójukat az Állami Számvevõszéknek (ÁSZ).

A választási eljárásról szóló törvény szerint a választási kampányban csak azok a sajtótermékek tehettek közzé politikai hirdetést, amelyek elõzõleg eljuttatták hirdetési árjegyzéküket az ÁSZ-hoz. Az idei önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választások elõtt 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék jelezte, hogy a kampányban hirdetést kíván közzétenni.

A kampányidõszakban politikai hirdetést közzé tett sajtótermékeknek a választást követõen 15 napon belül – azaz október 27-én, hétfõn 16 óráig – tájékoztatniuk kell az Állami Számvevõszéket a megjelentetett politikai hirdetésekrõl. Közölniük kell a számvevõszékkel, hogy az egyes jelölõszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely idõpontban és milyen terjedelemben tették közzé. Az ÁSZ ezeket a tájékoztatásokat a honlapján elérhetõvé teszi.

Az ÁSZ az internetes oldalán (www.asz.hu) a “Választás 2014″ menüpontban tette közzé az adatok benyújtására vonatkozó javasolt segédletét. A sajtótermékek elektronikus, postai úton vagy személyesen juttathatják el az Állami Számvevõszékhez az adatokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!