2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Teljessé vált a magyar mentõhelikopter-állomány korszerûsítéseForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 09:54:29
Október 29-tõl az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mind a hét mentõhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek – mondta a Magyar Légimentõ Nonprofit Kft. ügyvezetõje igazgatója hétfõn a Szentesre és Debrecenbe kerülõ légi jármûvek budaörsi ünnepélyes átvétele alkalmából.

Gorove László kiemelte, hogy minden gép két hajtómûvel rendelkezik, de meghibásodásuk esetén egy hajtómûvel is képesek a feladat végrehajtására.

A két utolsó, a szentesi és a debreceni bázis légi jármûveinek cseréjével teljessé vált a gépállomány korszerûsítése, ezzel Magyarország megfelel az unióban október 29-tól életbe lépõ szabályozásnak. A váltás nélkül az érintett mentõhelikopterek – amelyeket még a pápa 1991-es magyarországi látogatásakor vásárolt az OMSZ – már nem repülhettek volna lakott terület fölött. A most üzembe álló két EC 135 típusú helikoptert az állami tulajdonú kft. sikeres közbeszerzést követõen, az osztrák HeliAir Gmbh-tól 2016 márciusáig bérli.

A balatonfüredi, budaörsi, sármelléki, pécsi, szentesi, miskolci és debreceni bázisról felszálló hét helikopter évente 2500 mentési feladatot lát el – mondta az igazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!