2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Másfél milliárd dolláros hitelszerzõdést kötött a MolForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-01 18:08:43
Címkék: Bihari hírek, mol
Tizenöt bankkal 1,55 milliárd dolláros rulírozó hitelszerzõdést kötött a Mol csütörtökön - jelentette be éjfélkor az olajtársaság a Budapesti Értéktõzsde (BÉT) honlapján.

Az új forrással a vállalat refinanszírozza a 2014 szeptemberében lejárt 500 millió euró összegû rulírozó hitelkeretet valamint a 2013 áprilisában kötött 545 millió dollár összegû rulírozó hitelkeretet.

A hitelszerzõdés két koordinátora a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank és az ING Bank NV, az ügynöki szerepet a Bank of America Merrill Lynch látja el. A formáját tekintve hitel klubhitelnek felel meg, melyet a Mol legfõbb partnerbankjai biztosítanak - közölte az olajtársaság.

A hitelszerzõdés 5 éves futamidejû és további 1+1 évvel meghosszabbítható, hitelösszeg dollárban és euróban is lehívható. A szerzõdés kondíciói, beleértve a 115 bázispontos kamatfelárat, a Mol szerint rendkívül versenyképes feltételeket biztosítanak a cég számára.

A hír nem számít meglepetésnek, hiszen október közepén már arról lehetett hallani, hogy a vállalat új hitelkeret-megállapodásról tárgyal több pénzintézettel. Az akkori értesülések 1 milliárd dolláros maximum keretösszegrõl szóltak, ennél a tényleges megállapodás láthatóan jóval magasabb. Az új hitelkeret-megállapodás mintegy 300 millió euróval növeli a MOL teljes likviditását, ami így összességében 4 milliárd eurót tehet ki. Mindez nagy rugalmasságot biztosít a vállalatnak, hogy újabb akvizíciókat hajtson végre. Felvásárlási fronton legutóbb a DEA neve merült fel, mint potenciális célpont, mely méretét tekintve még így is nagy hal lenne a MOL számára, ha a hazai olajtársaság egyedül akarná megvenni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!