2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Észak-Irakban fejleszt a MolForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-02 18:09:22
Címkék: Bihari hírek, irak, mol
Jóváhagyta a Mol Nyrt. kurdisztáni leányvállalatának, a Mol Kalergannak a kurdisztáni Akri-Bijeel blokkra vonatkozó mezõfejlesztési tervét a természeti erõforrások minisztere - jelentette be a Mol Nyrt. a tõzsde honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a kitermelési megállapodás (lifting agreement) és a csõvezeték építési megállapodás (pipeline construction agreement) fõbb paramétereirõl tárgyalások folynak a kurdisztáni természeti erõforrások minisztériumával.

A Mol 100 százalékos leányvállalata, a Mol Kalegran 2007 óta mûködik az észak-iraki Kurdisztánban az Akri-Bijeel blokk operátoraként. Az operátor két kereskedelmi értékû találatot jelentett be a blokkban, a mezõfejlesztési terv a két találat (Bijell, Bakrman) körüli területre vonatkozik.

Közölték: a fejlesztési program két fázisból áll. Az elsõ fázisban az operátor célja az olyan fontos tényezõk pontosabb meghatározása, mint a készletállomány mérete, a kitermelhetõ szénhidrogén aránya, a felszíni létesítmények optimális kialakítási módja és a teljes mezõfejlesztési költségek meghatározása.

Az elsõ fázis azonnal kezdetét veszi, négy fúróberendezés és egy kútmegmunkáló fúróberendezés használatával, ezzel is felgyorsítva a megvalósítást, és ahol lehetséges, egyben elõkészítve már a második fázis megindítását is - írták.

A Mol az MTI érdeklõdésére csütörtökön közölte, az Irakban folyó harcok eddig semmilyen problémát nem okoztak az ottani tevékenységükben. A Mol 2014. június 1-jével megnyitotta új regionális irodáját Erbilben, Kurdisztán fõvárosában.

Az Iszlám Állam nevû szélsõséges szunnita szervezet fegyveresei június óta jelentõs területeket foglaltak el Irak nyugati és északi - javarészt szunniták lakta - részén. Bár a szervezet számos vallási kisebbség több tízezer tagját üldözte el lakhelyérõl Észak-Irakban, ez idáig a Kurdisztán autonóm tartomány stabilitását nem veszélyeztette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!