2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tartósan több mint 4 millióan dolgoznak MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-02 18:37:38
Hét éve nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Magyarországon, mint az idei harmadik negyedévben, derült ki a KSH jelentésébõl. Utoljára 2007-ben volt 7,4 százalékos a munkanélküliségi ráta. Ezzel párhuzamosan egyre nõ a foglalkoztatottak száma is.

Czomba Sándor hangsúlyozta: 22 éve nem volt példa arra, hogy tartósan 4 millió fölött legyen a foglalkoztatottak száma. Az államtitkár szerint ebben nagy szerepe van a munkát terhelõ adók csökkentésének és a Munkahelyvédelmi Akciótervnek. Országosan is egyre többen dolgoznak. A legfrissebb adatok szerint már 4 millió 182 ezer embernek van munkája, 192 ezerrel többnek, mint egy éve.

Naponta körülbelül 500-an keresik fel a budapesti munkaügyi kirendeltséget. Az iroda adatai szerint 10-bõl 7 ember el is tud helyezkedni. A tartósan állást keresõk is nagyobb számban tudnak elhelyezkedni. Ez többségében köszönhetõ a foglalkoztatási támogatásoknak, illetve a munkahelyvédelmi akciótervnek – mondta Petõ Gáborné, a Budapest Fõváros Kormányhivatalának kirendeltség-vezetõje.

Ezt a KSH adatai is alátámasztják, hiszen hét éve nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Magyarországon, mint az idei harmadik negyedévben. Utoljára 2007-ben mértek 7,4 százalékos munkanélküliségi rátát. Czomba Sándor szerint ebben nagy szerepe van a munkát terhelõ adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek. A kormány célja a teljes foglalkoztatás és leginkább a versenyszférában, de nem mondanak le a közfoglalkozatás bõvítésérõl sem. 2015. július 1-tõl nagyságrendileg újabb 50 ezernek fogunk tudni lehetõséget biztosítani a közfoglalkoztatás keretében belépni, ez tehát azt jelenti, hogy az átlag 200 ezer fõhöz képest a következõ, júliustól újabb 50 ezer ember kap, kaphat lehetõséget – mondta Czomba Sándor, államtitkár.

A kormány tervei szerint az összes uniós forrás 60 százalékát a jövõben a gazdaság élénkítésére és fejlesztésére fordítják, ezen belül 1000-1200 milliárd forint jut majd munkahelyteremtésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!