2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Felfedezték Magyarországot a közel-keleti légitársaságokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-03 14:21:23
Komoly célponttá vált Magyarország több közel-keleti légitársaság számára, akik csak azért nem repülnnének Budapestre, hogy a kínálatukba bekerüljön egy újabb célállomás.

A budapesti Liszt Ferenc repülõtéren tavaly több mint 8 és fél millió utas fordult meg. Idén júniusban pedig megdõlt a havi látogatói csúcs, csaknem 864 ezer utast regisztráltak a nemzetközi légikikötõben. Az utóbbi idõben pedig egyre több járat közlekedik arab országok és hazánk között. A héten megérkezett Budapestre a dubaji Emirates légitársaság elsõ menetrend szerinti járata, amelyet egyébként a szokásoknak megfelelõen vízsugárral köszöntöttek.

Az Egyesült arab Emirátusok és Magyarország között eddig is volt állandó légijárat a Wizz Airnél, de a két társaság más utasközönséget szolgál ki. Ma már nem bonyolult eljutni az arab térségbõl Magyarországra és viszont, számos légitársaság közlekedik ezen a vonalon.

Érsek M. Zoltán szakújságíró, légi piaci elemzõ azt mondta, rendkívül fontos, hogy annyira jelentõs és gyorsan fejlõdõ légitársaságok, mint a Turkish Airlines – amely elõször jött a közel-keleti térségbõl Magyarországra, és nagyon régóta jelen van –, a Qatar Airways vagy az Emirates Airline naponta közlekednek Budapestre. Ez azt jelenti, hogy a magyar fõváros komoly célpont, ahová sok utast hoznak.

A gazdasági újságíró hangsúlyozta, az Emirates hároméves elõkészítõ munka után jelent meg a Magyarországon, ezek a cégek nem fapadosok, hosszú távra szóló döntéseket hoznak, piacot építenek. Ezek a légitársaságok csak azért nem repülnek Budapestre, hogy a kínálatukba bekerüljön egy újabb célállomás, a már meglévõ több mint száz mellé. Csak olyan helyekre közlekednek, ahol az általuk elvárt legalább 75 százalékos utasférõhely-telítettséget el tudják érni, és megfelelõ bevételt érnek el.

Az Emirates például évi 70 ezer embert szállít a magyar piacon, az utasok nagy része pedig kifejezetten a magyar fõvárost célozza meg, nem átutazó. Az ide érkezõ utasai pedig nem elsõsorban az arab térségbõl, hanem egész Délkelet-Ázsiából, Távol-Keletrõl, Ausztráliából jönnek. Az Emirateset ráadásul jellemzõen olyan turisták veszik igénybe, akik a minõségi szolgáltatásokat keresik, és az átlagosnál módosabbak, vannak köztük üzletemberek és turisták is.

A budapesti ötcsillagos szállodák nagyon várják ezeket az utasokat, akik komoly bevételt jelentenek nekik is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!