2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A jövõ héten tárgyalják a fair bankokról szóló törvényjavaslatotForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-03 14:43:21
Az elõterjesztés célja, hogy a bankok tisztességes hitelezési gyakorlatot folytassanak és erõs fogyasztóvédelmi garanciák lépjenek életbe 2015-tõl - közölte az Igazságügyi Minisztérium.

A tárca közleménye szerint az törvénytervezet elfogadása esetén vége lesz az apró betûs korszaknak, átláthatóvá válnak a szerzõdési feltételek, és a törvény megtiltja, hogy a bankok jogosulatlanul emelhessék a kamatot, a díjaikat és a költségeiket. Hozzátették: a kormány mellett a kormánypárti frakciók is foglalkoznak a jövõ héten az elõterjesztéssel.

Az Igazságügyi Minisztérium értékelése szerint a jelenleg is tartó bankok kontra állam perekbõl eddig egyértelmûen látszik, hogy a családok állnak nyerésre. Miután véget érnek a másodfokú bírósági eljárások, a Kúria januárra lezárhatja a felülvizsgálati eljárásokat és január közepétõl egészen az év végéig zajlik majd a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolás - ismertették.

A közlemény szerint jövõ év novemberéig a bankoknak minden tisztességtelenül elvett forinttal el kell számolniuk; az elszámolás négyszáz bankot és 1,3 millió családot érint.

Az Igazságügyi Minisztérium szerint mindennek köszönhetõen az átlagos törlesztõrészletek 25-30 százalékkal is csökkenhetnek majd, így még több pénz marad a magyar családoknál, ezáltal nõnek a lakossági megtakarítások és a fogyasztás, amely tovább ösztönzi a gazdasági növekedést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!