2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és IparkamaraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-04 10:32:40
Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; az együttmûködésrõl hétfõn írt alá megállapodást a DE rektora és a kamara elnöke – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Szilvássy Zoltán rektor az aláíráskor fontosnak nevezte, hogy amikor a cégek az innovációval kezdenek foglalkozni, akkor tudják: számíthatnak az egyetemre. Az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban már tapasztalták a szakemberek, hogy milyen, amikor piaci árbevételt produkálnak a kutatásaik – tette hozzá. .

Úgy vélte, ezt kell kiterjeszteni a többi területre is.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint egy ország annál versenyképesebb, minél szorosabb az együttmûködés az egyetemek és a gazdasági szereplõk között.

Rámutatott: az egyetem vezetésének piacorientált szemlélete összhangban van a megyei gazdaságfejlesztési törekvésekkel. Az a cél, hogy minél több versenyképes termék, szolgáltatás és munkahely jöjjön létre a régióban – fûzte hozzá.

Az iparkamara elnöke szerint a nagy cégek mellett a kis- és középvállalkozásoknál is szükség van a megfelelõ tudásbázisra egy technológiai korszerûsítésnél vagy egy új termék bevezetésénél, ezáltal még több vállalkozás teheti piaci sikerré az egyetemi kutatásokat.

A megállapodás nyomán regionális innovációs ügynökséget hoznak létre, amely összefogja és közvetíti a vállalkozások részérõl jelentkezõ piaci igényeket, valamint az egyetem legújabb kutatási eredményeit – közölte az egyetemi sajtóiroda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!