2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Emberölési kísérletért tíz év börtönt kapott egy fiatalkorúForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-05 10:02:13
Elõre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt Á. L. vádlott fiatalkorúak börtönében letöltendõ szabadságvesztés büntetését 12 évrõl jogerõsen 10 évre enyhítette a Debreceni Ítélõtábla Elek Balázs vezette tanácsa kedden – közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

Fórizs Ildikó hozzátette: a vádlott büntetése háromnegyed részének letöltése után helyezhetõ feltételes szabadságra. Az ítélõtábla enyhítõ körülményként értékelte azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, és senki nem sérült meg.

A tényállás szerint 2012 augusztusában a vádlott a nevelõapjánál tartózkodott Kismarján. A sértettek, H. János és felesége háza a falu határában állt, mellette terült el Á. János dinnyeföldje. A vádlott két alkalommal is dinnyét akart lopni Á. János földjérõl, de nem sikerült neki, mert egy ismeretlen férfi elküldte a területrõl.

A vádlott abban a tudatban, hogy H. János szólt rá a dinnyelopási kísérleteikor, elhatározta, hogy bosszút áll rajta. Terveibe bevonta két gyermekkorú barátját, és megegyezett velük, hogy bosszúból felgyújtják a sértett házát.

Beszereztek másfél liter benzint és egy pár gumikesztyût, hogy ne hagyjanak ujjlenyomatot. Sötétedés után, amikor a sértettek már elaludtak, a vádlott és két társa átmászott a drótkerítésen, és felment a padlásra. Á. L. az elsõ két szarufára locsolta a benzint, és meggyújtotta. A padlástérben gyorsan elterjedt a tûz. A fényt látva a szemben lévõ házban lakó gyermek felébresztette a szüleit, õk hívták ki a sértetteket az égõ házból. A lángokat a tûzoltók eloltották.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!